Datum: 8. SEP 14 - Področje: ZANIMIVOSTI

10 zanimivih dejstev o Hitlerju

Nemški časnik Die Zeit je Adolfa Hitlerja leta 1938 imenoval za osebnost leta, 380 milijonov Evropejcev pa je verjelo, da bo rešil Evropo pred jarmom pogoltnih kapitalistov in ogabno dekadentnih buržujev.


Hitler je bil velik ljubitelj psov (veliko njegovih ljubljenčkov je spalo z njim v postelji), že od otroštva pa se je bal mačk.

Čas pred drugo svetovno vojno ni bil rožnat. Bogati so bili še bolj bogati, revežev pa je bilo zmeraj več, inflacija je bila po celi Evropi neobvladljiva (več tisoč odstotkov na dan), primanjkovalo je hrane in vseh drugih surovin. V takih razmerah je razumljivo, da so mnogi v Hitlerju videli rešitelja, ki bo izboljšal svet in na tej poti so mu bili mnogi pripravljeni slediti.

Da stvar niso bile črno-bele, kot danes gledamo na čas druge svetovne vojne, dokazujejo tudi manj znana dejstva o Hitlerju, ki bi jih mnogi najraje izbrisali iz zgodovine, a hkrati je to opomin, da se nov Hitler lahko zgodi v vsakem obdobju, za vzpon pošasti pa so krive ekonomske razmere

Podobne kot danes ...

vk


Skupina švedskih poslancev ob podpori britanskih je leta 1939 Hitlerja nominirala za Nobelovo nagrado.


Hitler je bil pobudnik prve protikadilske kampanije na svetu. Bil je velik nasprotnik kajenja.


Hitler je bil velik ljubitelj Walta Disneya, najraje pa je imel risanko iz leta 1937 Sneguljčica in sedem palčkov. Disney je velikemu voditelju v čast posnel naslednjo risanko Donald Duck v deželi Nutzi in zanjo prejel edinega oskarja do sedaj.


Hitler ni bil slab risar, slikar. Res je, da ne bi revolucionarno preobrazil umetnost, a bi lahko s svojim talentom spodobno živel. Njegov stil risanja je bil v tistem času precej všečen.


Hitler je bil celo življenje zaprisežen vegetarijanec in je nasprotoval vsem vrstam zakolov živali za hrano.


Hitler je celo življenje nosil v denarnici fotografijo svoje matere Klare Pölzl.


Eduard Bloch, žid, je bil Hitlerjev družinski zdravnik, ko so še živeli v Linzu v Avstriji.


Hitlerjeva prva ljubezen je bila židinja Stefanie Rabatsch. Adolf je imel takrat 16 let, svet pa bi bil drugačen, če bi ostala skupaj.


Hitler je bil velik ljubitelj psov (veliko njegovih ljubljenčkov je spalo z njim v postelji), že od otroštva pa se je bal mačk.



Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Najbolj razkošne jahte
Hiša na klifu


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π