Datum: 4. SEP 14 - Področje: ZANIMIVOSTI

Najdražje mesto na svetu je ...

Lestvice najdražjih mest, kjer upoštevajo cene življenjsko potrebnih dobrin, poslovnežem in turistom ne povedo veliko, zato so sami sestavili lestvico najdražjih mest.Poslovneži in turisti so si bili enotni: prvi stik z mestom in državo so taksisti, njihove cene pa najbolje odražajo za kako drago mesto gre. Za primerjavo so vzeli ceno 3 kilometre dolgega taksi prevoza, razlike v cenah pa so ogromne.

Tako je po podatkih Simon Kucher & partners najdražje mesto na svetu švicarski Zürich, kjer boste za taksi v povprečju plačali 19,17 dolarja.

Na drugem mestu precej zadaj se je znašel Amsterdam s ceno 12,38 dolarja. Sledi London z 11,87 dolarji, Berlin z 11,75 dolarji in Dunaj z 10,80 dolarji. Šesto mesto zaseda Sydney z 9,35 dolarji, sledi mu Pariz s 7,66 dolarji, na razmeroma visokem 8. mestu pa je New York s 7 dolarji, kar pomeni, da so poceni taksisti v ZDA zgolj holivudski mit, ki pa je daleč od resnice - Američani se pol manj vozijo s taksiji, kot denimo Švicarji.

In še na en podatek velja izpostaviti. Cene taksijev v Rimu so za 3 kilometre dolgo pot 6,5 kilometra. Od desetih testiranih taksistov je namreč samo eden peljal po najkrajši poti.

vkKliknite tu in delite prispevek na Facebook:


Preberite še ostale prispevke:
Brezdomec in njegov čudežni maček
Niso vse plastične operacije uspešne
Festival rdečelascev
Najbolj zaspan maček na svetu
Katera najbolje skriva leta?
Reklame, ki se jih slavni sramujejo, a jih ne morejo skriti
Uganite, koliko je stara Jane
Poglejte samega sebe z drugega zornega kota
Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π