Datum: 30. DEC 22 - Področje: SANJSKE DESTINACIJE

Najnevarnejše ceste v Evropi

Ste se kdaj vprašali, kdo so najnevarnejši vozniki? Povsod so tisti, ki vozijo varno, in tisti, ki se jim je dobro ogibati. Le redki pa omenijo, da so ceste v nekaterih državah zelo nevarne ...



Načrtovalci cest so pogosto krivi za prometne nesreče. Kriva je lahko slaba signalizacija, nelogično speljane cestne trase, ponekod imajo ceste tudi tam, kjer bi jih najmanj pričakovali. Zato, pazite se teh cest, kjer projektanti precenjujejo voznike.

10. Velika Britanija
Čeprav vozijo po levi, njih to prav nič ne moti. Imajo 21,6 prometnih nesreč na 10.000 prebivalcev in sodijo med povprečne voznike.

9. Španija
Španija ima veliko novih, hitrih in tudi precej kritičnih podeželskih cest. Njihovi cestni projektanti so tako svojeglavi, da jih še domačini ne razumejo. Tak primer je odsek ceste med Casar de Talamanco in Algete, ko lokalna cesta prečka avtocesto (to doživite samo v Španiji).

8. Hrvaška
Hrvaška ima 25,5 nesreč na 10.00 prebivalcev, največ težav pa jim povzročajo vozniki iz sosednjih držav (Srbije, Bosne, Madžarske in tudi Slovenije). Strokovnjaki so si enotni, da je največja sreča ta, da Hrvaška nima kopenske meje z Italijo. Zdi se, kot da tujcem na Hrvaškem popustijo zavore ... Da pa bi bili hrvaški policisti subjektivni do tujcev, seveda ne drži ... Kajne?!

7. Italija
Številke potrjujejo, da so Italijani razmeroma varni vozniki, čeprav je do dom Ferrarijev, Maseratijev, Lamborghinijev in Alfa Rome, poleg tega pa je to dežela spektakularnih cest. Kljub vsemu imajo "samo" 29,1 nesreč na 10.000 prebivalcev, kar je manj, kot jih imamo v Sloveniji!

6. Malta
Malta se zdi umirjena dežela, vendar je to samo na videz. Imajo sicer 30,2 prometni nesreči na 10.000 prebivalcev, kar je sicer manj kot v Sloveniji, a ne smemo pozabiti, da so to skoraj v celoti samo njihovi vozniki. Malta ima samo pol milijona prebivalcev, pa še od teh tretjina nima vozniškega dovoljenja. Zato je cestno mrtvilo zgolj navidezno.

5. Portugalska
Imajo nekaj najsodobnejših cest v Evropi, a vseeno zabeležijo 31,4 prometne nesreče na 10.000 prebivalcev. Njihova rak rana so ekstremne podeželske ceste ...

4. Slovenija
Tuji strokovnjaki se strinjajo, da se problem slovenskih cest skriva na naši majhnosti. Slovenija ima namreč alpske ceste, ceste z gostimi gozdovi, del jadranske obale, zgodovinska mesta in kanček sodobnih cest, ki to v resnici niso (avtocesta Maribor - Murska Sobota). Vozniki so pogosto zmedeni zaradi obilice različnih voznih stilov, poleg tega pa je Slovenija dežela poceni vina in drugih opijatov. Mnogi nam pravijo, da smo raj za hipije.

3. Belgija
Belgija je tretja najnevarnejša država v Evropi. Imajo 35,1 nesreč na 10.000 prebivalcev, vendar mnogi menijo, da jih Belgijci polovico sploh ne prijavijo. Pri njih ni nič nenavadnega, če povzročitelj nesreče enostavno odpelje naprej. Poleg tega pa se za tem še skriva Belgijska nečimernost, ker za vse krivijo tujce (mimogrede: Belgijci so zelo jezni na Francoze, ker so jim "ukradli" pomes-frites, in na Švicarje, ker je belgijska čokolada vendar tisočkrat boljša od švicarske).

2. Nemčija
70% nemških avtocest nima omejitve hitrosti. Statistike kažejo, da samo 1 smrtna žrtev nastane na avtocesti, 7 pa na manjših lokalnih cestah. Imajo 37,2 nesreče na 10.000 prebivalcev in spadajo med najnevarnejše ceste ne samo v Evropi!

1. Avstrija
S 43,5 prometnimi nesrečami na 10.000 prebivalcev je Avstrija cestno najnevarnejša država v Evropi. Alpska cesta Grossglockner-Hochalpenstrasse velja za najnevarnejšo, poleg tega pa se je njihov koncept, da ne gradijo avtocest po pridelovalnih zemljiščih izkazal za zelo nevarnega. Avstrijci namreč gradijo veliko predorov in viaduktov, kar pa ima tudi svojo slabo plat. Poleg tega tudi avstrijski šoferji ne veljajo za varne. Prej nasprotno!

zvš


1. Avstrija


2. Nemčija


3. Belgija


4. Slovenija


5. Portugalska


6. Malta


7. Italija


8. Hrvaška


9. Španija


10. Velika Britanija





Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Slikarji, ki slikajo svet v barvah
Stereotipneži, ko jih vidi AI


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π